Videokonsultationer, telemedicin, robot-kælesæler og toiletter, der også giver en vask – medierne bringer ofte historier om de mange pilotprojekter med velfærdsteknologi, der popper op rundt omkring i den danske sundhedssektor. I den kommunale og regionale sundhedsindsats er især telemedicin slået igennem, hvilket f.eks. TeleCareNord og telemedicinsk sårvurdering er gode eksempler på. Men hvad gør de nye måder at bruge teknologien på egentlig ved roller, relationer og faglighed? Dét spørgsmål kender vi endnu ikke svaret på, og derfor har KORA og RUC,...
KORA-model matcher borger og telemedicin KORA's nye opfindelse, TeleMatch-modellen, skal være med til sikre bedre behandling til borgerne og bedre udnyttelse af ressourcer.
Skriv en kommentarFørste national udbud af telemedicin er målrettet borgere med KOL Regioner og kommuner har i fællesskab fundet de udbydere, der skal levere telemedicinske løsninger i løbet af de to næste år.
Skriv en kommentar
Dansk forskning i telemedicin får international opmærksomhed Til en international konference om telemedicin blev ph.d.-studerende Rikke Nielsens forskning om tilliden under videokonsultationer debatteret.
Skriv en kommentarVirtuel hjemmepleje bliver fast tilbud i Rudersdal Den nordsjællandske kommune Rudersdal gør nu virtuel hjemmepleje til et permanent tilbud til borgere visiteret til ernæringsbesøg, strukturerende besøg eller medicingivning.
Skriv en kommentar
Forsker: Kommuner skal være kritiske over for telemedicin Naiviteten hersker, når det kommer til telemedicinske teknologier, mener Kristian Kidholm, der er forskningsleder på Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på Odense Universitetshospital. Sygehuse og kommuner skal stille større krav til evidensen bag en ny teknologi, før de gør den til en del af hverdagen.
Skriv en kommentar
Kommunerne er ikke »naive« Det er ikke længere aktuelt at sige, at kommunerne er naive i forhold til velfærdsteknologi, som Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospital gør. Hans kritik bliver kaldt både »forældet« og »kærkommen«.
Skriv en kommentar
Videomøder giver borgere tryggere sektorovergange Nyt projekt viser, at et simpelt videomøde mellem patient, sygehus- og kommunal terapeut skaber en langt bedre patientoplevelse for apopleksipatienter, der skal hjem fra sygehuset og i gang med kommunal genoptræning.
Skriv en kommentar»Langsom entusiasme« er bedste tilgang til velfærdsteknologi Lektor Finn Olesen fra Aarhus Universitet beskæftiger sig blandt andet med, hvordan såkaldte velfærdsteknologier ændrer måden, sundhedspersonale og patienter forstår sig selv og hinanden. Han mener, at der er brug for en mere nuanceret tilgang til de nye teknologier og mere tid til refleksion over deres brug, hvis de skal kunne forløse det potentiale, de uden tvivl har.
Skriv en kommentarFrederikshavn tester robotter på to folkeskoler Den nordjyske kommune tester to såkaldte kommunikationsrobotter, der kan fungere som 'stand-ins' for elever, der på grund af f.eks. sygdom har langtidsfravær fra skolen.
Skriv en kommentar
Tværsektoriel database skal løfte ældreplejen i Kolding Fra årsskiftet får den kommunale plejesektor i Kolding, borgere, sygehuset og de praktiserende læger adgang til ny telemedicinsk platform, hvor alle deler data.
Skriv en kommentar
Telemedicin giver kommunale besparelser Resultaterne fra Danmarks største telemedicinprojekt TeleCare Nord blev i går præsenteret. De viser blandt andet, at brugervenlighed er afgørende for borgerne, og at selektion af de rigtige borgere er afgørende for økonomien.
Skriv en kommentar