


Kommunerne er ikke »naive« Det er ikke længere aktuelt at sige, at kommunerne er naive i forhold til velfærdsteknologi, som Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospital gør. Hans kritik bliver kaldt både »forældet« og »kærkommen«.
Skriv en kommentar
Intelligent gulv skal alarmere plejepersonale om sygdom Projekt tester, om intelligente gulve og andre teknologier kan spore ændringer i adfærd hos borgere med demens. Via data kan vi spore ændringer og måske undgå en indlæggelse, siger plejehjemsleder.
Skriv en kommentar
Telemedicin kan give tryghed og store besparelser Nordjysk forsøg med telemedicin viser, at kommuner og regioner kan spare 40.000 kr. om året pr. hjertepatient. Frem for sundhedsmæssige gevinster ved telemedicin bør sundhedsvæsenet fokusere på besparelser og øget tryghed hos borgerne, mener sundhedsøkonom Lars Ehlers.
Skriv en kommentar
Dansk forskning i telemedicin får international opmærksomhed Til en international konference om telemedicin blev ph.d.-studerende Rikke Nielsens forskning om tilliden under videokonsultationer debatteret.
Skriv en kommentar
Videomøder giver borgere tryggere sektorovergange Nyt projekt viser, at et simpelt videomøde mellem patient, sygehus- og kommunal terapeut skaber en langt bedre patientoplevelse for apopleksipatienter, der skal hjem fra sygehuset og i gang med kommunal genoptræning.
Skriv en kommentar
Tværsektoriel database skal løfte ældreplejen i Kolding Fra årsskiftet får den kommunale plejesektor i Kolding, borgere, sygehuset og de praktiserende læger adgang til ny telemedicinsk platform, hvor alle deler data.
Skriv en kommentar
Viborg vil udvide brug af skærmbesøg i hjemmeplejen Besøg via skærmen bliver stadig mere udbredt i kommunerne. I frikommunen Viborg oplever mange borgere nærvær og tryghed gennem skærmbesøg, fortæller lederen af den kommunale hjemmepleje.
Skriv en kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
På OUH har et mobilt team forsøgt at knække koden for svær anoreksi: For 20-årige Line har det gjort en kæmpe forskel I en forsøgsperiode på tre år kører sygeplejersker fra OUH ud i Region Syddanmark for at hjælpe patienter med svær anoreksi i eget hjem. Det er ressourcekrævende, og patienterne er få. Men for 20-årige Line Schmidt har det betydet, at hun for første gang har fået det bedre.
Skriv en kommentar
Projektchef: Buurtzorgs model for brugertidsprocenter har stort potentiale Den danske ældrepleje bør lade sig inspirere af Buurtzorgs model for brugertidsprocenter. Det mener projektchef hos VIVE, fordi tallet er mere end et styringsredskab, da Buurtzorgs model er mere anerkendende og helhedsorienteret end den danske model.
1 kommentar
Professor bytter forskningsarbejdet ud med kommunal hverdag I tre måneder skal professor Thomas Maribo arbejde i hjerteteamet i Aarhus Kommune for at få hverdagen i klinisk praksis under huden. Dette skal åbne for fremtidig forskning i det kommunale sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar