»Langsom entusiasme« er bedste tilgang til velfærdsteknologi Lektor Finn Olesen fra Aarhus Universitet beskæftiger sig blandt andet med, hvordan såkaldte velfærdsteknologier ændrer måden, sundhedspersonale og patienter forstår sig selv og hinanden. Han mener, at der er brug for en mere nuanceret tilgang til de nye teknologier og mere tid til refleksion over deres brug, hvis de skal kunne forløse det potentiale, de uden tvivl har.

Teknologi fylder mere og mere i sundhedssektoren, og især i ældrepleje og på socialområdet bliver forskellige robotter og apparater integreret. Telemedicin er også på fremmarch, og generelt placerer teknologien sig i stigende grad mellem de menneske, der skal plejes, og det menneske, der plejer. Derfor ændrer teknologien alt andet lige på måden, som sundhedspersonale forstår sig selv, ligesom den ændrer på måden borgere – eller patienter – forstår sig selv. Men hvis man ikke anerkender den forandring, så kan det blive...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.