Teknologi fylder mere og mere i sundhedssektoren, og især i ældrepleje og på socialområdet bliver forskellige robotter og apparater integreret. Telemedicin er også på fremmarch, og generelt placerer teknologien sig i stigende grad mellem de menneske, der skal plejes, og det menneske, der plejer. Derfor ændrer teknologien alt andet lige på måden, som sundhedspersonale forstår sig selv, ligesom den ændrer på måden borgere – eller patienter – forstår sig selv. Men hvis man ikke anerkender den forandring, så kan det blive...

KL: Velfærdsteknologi skal ‘afmystificeres’ En ny undersøgelse peger på skepsis over for velfærdsteknologi blandt kommunale medarbejdere og borgere som den største barriere for spredning. Mere konkret information er løsningen, mener KL.
Skriv en kommentar
Etnolog: Husk velfærdsteknologiens ‘usynlige’ opgaver Hvis kommuner skal have succes med at implementere nye velfærdsteknologier, er det nødvendigt at blive bevidst om de mange usynlige opgaver, teknologierne fører med sig, konkluderer etnolog i nyt speciale.
Skriv en kommentar
Videomøder giver borgere tryggere sektorovergange Nyt projekt viser, at et simpelt videomøde mellem patient, sygehus- og kommunal terapeut skaber en langt bedre patientoplevelse for apopleksipatienter, der skal hjem fra sygehuset og i gang med kommunal genoptræning.
Skriv en kommentarKommuner og regioner mødes oftere via video Både kommuner og regioner har skruet op for brugen af videomøder. Og det gør de ifølge en business case fra Digitaliseringsstyrelsen fra maj 2014 klogt i.
Skriv en kommentarMetropol får 10,5 mio. til innovationshus Gennem en stor bevilling fra Industriens Fond får studerende inden for sygepleje, ergoterapi og socialrådgivning fra 2017 mulighed for at udvikle og teste nye velfærdsteknologier i et virkelighedstro simulationsmiljø.
Skriv en kommentar
Sådan skabte Gentofte en velfærdsteknologisk succeshistorie Gentofte Kommune og Center for Playware på DTU har sammen skabt et effektivt redskab til faldforebyggelse, der samtidig skaber livsglæde blandt kommunens ældre borgere.
Skriv en kommentar
Professor bytter forskningsarbejdet ud med kommunal hverdag I tre måneder skal professor Thomas Maribo arbejde i hjerteteamet i Aarhus Kommune for at få hverdagen i klinisk praksis under huden. Dette skal åbne for fremtidig forskning i det kommunale sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
App styrker samarbejdet med pårørende og frigiver ressourcer på plejecentre Plejecentre i Roskilde Kommune tester en app, som gør det nemmere at kommunikere med pårørende til beboerne. Centerlederen ser gode resultater.
Skriv en kommentar
Sygeplejersker i almen praksis kan hjælpe pårørende til alvorligt syge Et projekt i almen praksis i Region Midtjylland tyder på stor opbakning til hjælp til pårørende i forbindelse med alvorlig sygdom hos nærtstående.
Skriv en kommentar
Adgang til Sundhedsjournalen kan forbedre komplekse borgeres forløb Med adgang til Sundhedsjournalen kan kommuner med borgeres samtykke få relevante oplysninger uden for den kommunale sektor. Det er en fordel for komplekse borgere, men brugerstyringen gør det svært at finde ønskede oplysninger.
Skriv en kommentar
Fælles kommunal PRO-løsning fører til bedre og mere ensartet data Arbejdet med at opbygge en national PRO-løsning til kommunerne er i gang. Digitaliseringschef i Københavns Kommune er en af initiativtagerne, og hun ser frem til at kunne benytte et værktøj, der kan understøtte opgaveflytning i sundhedsvæsenet langt bedre.
Skriv en kommentar