Plejehjemsbeboere får farlig medicin Seks ud af ti plejehjemsbeboere får farlig medicin, viser ny undersøgelse. Lægeforeningen er skeptisk.

60 pct. af danske plejehjemsbeboere bliver medicineret med lægemidler, der enten frarådes til ældre eller i så store mængder, som flere modtager. Det viser en undersøgelse, som Sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har foretaget blandt beboere på 43 plejecentre, skriver Søndagsavisen. Selvom undersøgelsen er foretaget i København, er der tale om et landsdækkende problem, lyder det fra Lægeforeningen og Apotekerforeningen, der har deltaget i arbejdet med rapporten. Ifølge rapporten er seks uf ad ti ældre på plejehjemmene i behandling med såkaldt risikomedicin, der...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.