Ansatte tiltalt for uagtsomt manddrab på plejehjemsbeboer To social- og sundhedsassistenter er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab ved fejlmedicinering af en beboer på plejecenter i Aarhus.

Anklagemyndigheden ved retten i Viborg har besluttet at rejse tiltale mod to social- og sundhedsassistenter ansat på et plejecenter i Aarhus for uagtsomt manddrab. Det skriver flere medier. De to ansatte er tiltalt for at ført til en 88-årig mandlig beboers død i sommeren 2013, da de knuste og opløste det smertestillende lægemiddel Pamol, hvorefter beboeren fik givet opløsningen i en med en sprøjte i en blodåre. Foruden tiltalen for uagtsomt manddrab er de to social- og sundhedsassistenter tiltalt efter Autorisationslovens paragraf 75, der...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.