Plejecentre skal teste ny faldalarm To plejecentre i Odder Kommune skal teste ny, danskudviklet faldalarm, der automatisk giver plejepersonale eller pårørende besked, hvis en borger falder.

Ti beboere på plejecentre i Odder Kommune skal i en periode på fire uger afprøve en nyudviklet faldalarm, som vil kunne bruges både i private hjem og på plejecentre.

Det skriver Odder Kommune i en pressemeddelelse.

Faldalarmen giver automatisk plejepersonale eller pårørende besked, hvis en ældre borger falder.

»Det er jo den måde vi kan hjælpe nye ting i gang på. Det er rigtig godt når vi får integreret flere teknologiske hjælpemidler i vores hverdag, både for medarbejderne og borgerne. Oftest kan det lette arbejdsgangen, så der er tid til at fokusere på noget andet,« siger Pernille Olsen fra plejeboligerne på Bronzealdervej i en udtalelse til pressen.

Faldalarmen er udviklet af EZE Elektronik, og afprøvningen på kommunale plejecentre er kommet i stand gennem Business Region Aarhus, hvor iværksættere og virksomheder med en ny ide kan få feedback fra kommunale medarbejdere.

»Vi har testet fald-registreringen i en karatetime, og det hjalp os rigtig langt. Men én ting er simulerede fald, noget andet er de mange andre former for fald der sker i et ’rigtigt’ miljø,« siger Nikolaj Kjær Nielsen EZE Elektronik i en pressemeddelelse.

Business Region Aarhus er et samarbejde mellem kommunerne Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.

Skriv kommentar