Robotkatten Justocat

Derfor hjælper dyr demente Endnu et projekt beviser, at dyr - både levende og i robot-form - hjælper demente til at finde ro og tryghed. Kommunal Sundhed har spurgt en ekspert, hvorfor blød pels og poter er så effektivt.

Tre plejehjem på Lolland har netop afsluttet et forsøg med teknologiske robotkatte til borgere med demens. Og som i lignende forsøg med f.eks. robotsæler og besøgshunde er der kommet overvældende positive resultater ud af det. Beboere på det ene plejehjem, Skovcenteret i Nakskov, har oplevet, at beboere, der har tendens til at søge væk fra plejehjemmet, er blevet mere rolige. »Beboere, der tidligere har været meget urolige og frustrerede, har fundet tryghed og er stoppet med at vandre efter, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind