Organisationer kræver lov om værdig ældrepleje

Organisationer kræver lov om værdig ældrepleje Dansk Sygeplejeråd, FOA og Ældre Sagen ønsker at gøre det til en lovsikret ret at blive gammel med værdighed. Derfor foreslår de tre organisationer et nationalt værdigrundlag, der bør skrives ind i serviceloven.

Det kræver mere end penge, hvis sundheds- og ældreområdet for alvor skal forbedres. Det mener Dansk Sygeplejeråd, Ældre Sagen og FOA, som i et nyt udspil præsenterer fundamentet for et nationalt værdigrundlag for ældreplejen. Inspirationen kommer fra Norge, hvor der findes en lovfæstet værdighedsgaranti og Sverige, der har en ordning, hvor kommunerne skal udarbejde en værdighedsgaranti. »Vi har været vidne til en udvikling, hvor økonomiske hensyn går forud for de menneskelige, og hvor ældreplejen styres ud fra stramme tidsskemaer med praktiske opgavekrav uden...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind