Foto: Colourbox

Dato fastsat for ældretopmøde Sundheds- og ældreministeren, Ældre Sagen, FOA og KL inviterer til topmøde om ældreplejen.

Efter sommerens TV2-dokumentar ‘Plejehjemmene bag facaden’, der viste uværdige forhold for ældre borgere på plejehjem, skrev sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på Facebook, at han sammen med Ældre Sagen, FOA og KL ville invitere til et topmøde om ældreplejen.

Nu er datoen på plads. Topmødet bliver afholdt hos Ældre Sagen i København 30. september og 1. oktober 2020. Her vil både organisationer, borgere, pårørende, forskere, fagfolk, ledere, medarbejdere og politikere diskutere, hvordan fremtidens ældrepleje kan se ud.

»Ældre skal mødes med mere omsorg og værdighed, og topmødet bliver et vigtigt afsæt for arbejdet med at definere en ny retning for ældreområdet,« siger Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

De fire parter vil herefter sætte gang i et opfølgningsarbejde inspireret af diskussionerne fra topmødet.

»Der er ingen nemme snuptagsløsninger på området – det bliver et langt sejt træk. Vi følger op på de ideer og forslag til nye veje at gå, som kommer ud af dagene, sammen med relevante parter. Vi har et meget vigtigt arbejde forude« siger sundheds- og ældreministeren.

Læs også: Tre hovedaktører: Her er ældreplejens største problemer

 

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.