Demente og udviklingshæmmede skal kunne tvinges til behandling Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing skriver i en leder i Ugeskrift for Læger, at sundhedsloven bør ændres, så sundhedsprofessionelle kan give bl.a. udviklingshæmmede den nødvendige pleje med tvang – uden at bryde loven.

Når mennesker med f.eks. demens og udviklingsforstyrrelser på grund af frygt eller uvidenhed siger nej tak til undersøgelser og behandling, der er nødvendig for dem, kan de sundhedsprofessionelle kun se frustrerede til – sundhedsloven forbyder dem nemlig at tvinge en borger til at modtage behandling, med mindre situationen er akut livstruende. Men det bør laves om, skriver formand for Lægeforeningen Andreas Rudkjøbing i en leder i Ugeskrift for Læger. »Følger de sundhedsprofessionelle loven, betyder det derfor, at patienter ikke får den...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind