Mickael Bech

Ny KMF-model får hug af alle – undtagen KL Aldersdifferentieret kommunal medfinansiering vil blive langt dyre for nogle kommuner og øge risikoen for, at ældre ikke får den sygehusbehandling, de har brug for, frygter flere. Ekspert maner til besindighed, mens KL er glade.

Lægeforeningen, Ældre Sagen, Danske Regioner, Sundhedskartellet, FOA og Yngre Læger – listen af organisationer, der finder regeringens forslag til aldersdifferentieret kommunal medfinansiering problematisk, er lang. Lægeforeningen er klare i mælet i deres høringssvar: »Lægeforeningen kan ikke støtte forslaget om at indføre et alderskriterium i den kommunale medfinansiering.« Lægeforeningen begrunder deres modstand med at kommunerne vil blive ramt meget forskelligt af det nye medfinansieringskrav, fordi der er stor demografisk forskel på de danske kommuner, og med en frygt for, at kommunerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind