»Der er brug for, at vi kan ændre lidt på vores standarder, så vi kan give øget opmærksomhed til de familier, der har brug for det,« siger Susanne Lücke, der er formand for fagligt selskab for sundhedsplejersker.

Ny efteruddannelse skal klæde sundheds­plejersker på til at hjælpe sårbare familier Formand for sundhedsplejerskerne Susanne Lücke er blandt de første, der har taget en ny efteruddannelse med fokus på barnets første 1.000 dage i en sårbar familier. Udover at give hende ny viden, har det også gjort det muligt at udvikle en idé fra teori til praksis i hjemkommunen Tønder.

En ny efteruddannelse skal gøre sundhedsplejersker mere kvalificerede til at give den rette hjælp til familier i sårbare positioner. De første 50 sundhedsplejersker har været igennem uddannelsens to moduler i et testforsøg. En af dem er Susanne Lücke, der udover at være sundhedsplejerske i Tønder Kommune også er formand for Fagligt selskab for sundhedsplejersker. Hun har grundet sin position i det faglige selskab siddet med i styregruppen, der har haft indflydelse på indholdet af uddannelsen. Hvis vi ikke er nysgerrige...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.