»Som ledere i hjemmeplejen er der mange opgaver, og det er svært at være helt tæt på, så dette er et middel til hele tiden at have styr på den sundhedsfaglige kvalitet, ved at der er et fagligt pejlemærke tæt på sygeplejerskerne, som hjælper dem på vej,« siger Anette Hjelm, leder af hjemmeplejen i Grenaa.

Norddjurs har indført faglige koordinatorer: Nu udnyttes sygeplejerskernes kompetencer bedre To sygeplejefaglige koordinatorer står for køreplaner og ensretning i dokumentationen i Norddjurs. Nu bliver vores faglige ressourcer og tid brugt mere hensigtsmæssigt, siger hjemmeplejeleder.

Det kræver et skarpt øje at sikre, at sygeplejerskernes kompetencer bliver brugt bedst muligt. For at få den sygeplejefaglige koordinering og udvikling helt tæt på fagligheden, har Norddjurs Kommune i foråret ansat to sygeplejefaglige koordinatorer, der planlægger og fordeler hjemmesygeplejens opgaver. I første omgang skulle de sikre kvaliteten af den sundhedsfaglige dokumentation, samt understøtte den sundhedsfaglige kvalitet i opgaveløsningen, men siden er opgaveporteføljen udvidet, og funktionen er med til at sikre, at ressourcerne i hjemmesygeplejen bliver brugt bedst muligt. Anette...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind