»Som ledere i hjemmeplejen er der mange opgaver, og det er svært at være helt tæt på, så dette er et middel til hele tiden at have styr på den sundhedsfaglige kvalitet, ved at der er et fagligt pejlemærke tæt på sygeplejerskerne, som hjælper dem på vej,« siger Anette Hjelm, leder af hjemmeplejen i Grenaa.

Norddjurs har indført faglige koordinatorer: Nu udnyttes sygeplejerskernes kompetencer bedre To sygeplejefaglige koordinatorer står for køreplaner og ensretning i dokumentationen i Norddjurs. Nu bliver vores faglige ressourcer og tid brugt mere hensigtsmæssigt, siger hjemmeplejeleder.

Det kræver et skarpt øje at sikre, at sygeplejerskernes kompetencer bliver brugt bedst muligt. For at få den sygeplejefaglige koordinering og udvikling helt tæt på fagligheden, har Norddjurs Kommune i foråret ansat to sygeplejefaglige koordinatorer, der planlægger og fordeler hjemmesygeplejens opgaver. I første omgang skulle de sikre kvaliteten af den sundhedsfaglige dokumentation, samt understøtte den sundhedsfaglige kvalitet i opgaveløsningen, men siden er opgaveporteføljen udvidet, og funktionen er med til at sikre, at ressourcerne i hjemmesygeplejen bliver brugt bedst muligt. Anette...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.