Der er for stort et antal kommuner, som ikke gør det godt nok, når det gælder behandlingen af alkohol- eller stofafhængige, mener Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen. Derfor foreslår han, at ansvaret flyttet til regionerne.

Lægerne: Flyt ansvaret for misbrugsbehandlingen fra kommunerne til regionerne Kommunerne er ikke gode nok til at give en ordentlig misbrugsbehandling, lyder det fra Lægeforeningen. Derfor skal det være en opgave for regionerne.

Regioner bør overtage ansvaret fra kommunerne om at behandle mennesker, som har et misbrug af alkohol eller stoffer. Sådan lyder opfordringen fra Lægeforeningen til regeringen i et nyt forebyggelsesudspil om alkohol. Det skriver Lægeforeningen i en pressemeddelelse.   »Der er for stort et antal kommuner, som ikke gør det godt nok, når det gælder behandlingen af alkohol- eller stofafhængige. Forskellen på, hvad de enkelte kommuner kan tilbyde af behandling, er for stor, og flere kommuner kan ikke leve op til...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.