Thomas Adelskov

Kun hver 10. kommune har gratis knætræning Det kræver en politisk beslutning, hvis de 150.000 personer med alvorlig slidgigt skal have gratis adgang til de træningstilbud, der har dokumenteret effekt på deres smerter. Det mener i hvert fald Gigtforeningen og KL, der kalder det uholdbart, at operation er gratis, mens træning koster.

Kun 10 kommuner har i dag et et gratis evidensbaseret forløb med træning og patientuddannelse til slidgigtramte knæ og hofter. Det betyder stor ulighed i sundhed, og situationen er ifølge Gigtforeningen og Kommunernes Landsforening ‘uholdbar’. De to organisationer kalder på politisk handling for at sikre tilstrækkelige ressourcer og kapacitet i kommunerne til at give det tilbud, der ifølge forskning er både sikkert og effektivt. »For de fleste sårbare og udsatte har ikke råd til selv at betale for et længerevarende forløb med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind