Konflikthåndtering på plejehjem kræver viden og tid Det kan være endda meget kompliceret at håndtere konflikter mellem beboerne på plejehjem, fordi der ofte er kognitive problemstillinger involveret. Plejehjemsforstander Jytte Hansen opfordrer til et stort fokus på basisnormeringer, efteruddannelse og ansættelsespolitik.

Ordet plejehjem er et sammensat ord og betyder, at det er et hjem, hvor der ydes (nødvendig) pleje. Et plejehjem er derfor ideelt set et sted præget af hjemlighed, måske ligefrem et sted med en afslappet sommerhusstemning, hvor mennesker, der ganske vist ikke aktivt har valgt hinanden, bor sammen i et slags bofællesskab, og hvor en stor del af de daglige aktiviteter kan gøres i fællesskab. Samværet foregår som oftest i en god og fredelig atmosfære, hvor den ressourcestærke hjælper...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.