Demente har også ret til et aktivt liv med livskvalitet Demensramte borgere skal ikke isoleres på lukkede centre, men have frie rammer, som giver dem mulighed for at tage del i det normale liv. Aktivitetstilbud med udgangspunkt i den nyeste viden og evidens, velfærdsteknologi og en målrettet byudvikling skal sammen med medborgerskab gøre det muligt.

Vi står over for store udfordringer på demensområdet i de kommende år. Antallet af borgere, som rammes af demens, forventes at stige markant. Øget fokus på forebyggelse er vigtigt, men mindst lige så vigtigt er det at skabe den bedst mulige livskvalitet for de borgere, der er ramt eller rammes af demens. Den rette behandling bremser symptomerne og hjælper til at bevare en værdig hverdag. Forskningsresultater viser blandt andet, at fysisk aktivitet spiller en rolle. Det er også erfaringen i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind