Knæpatienter skal fra operationsbordet til træningslokalet Vi opererer knæ på samlebånd her i landet, selv om flere undersøgelser viser, at knæpatienter har lige så stor gavn af intensiv træning. Sygehuslæger vælger ofte operation, fordi de ikke kender effekten af kommunernes tilbud om træning godt nok. Kommunerne skal på banen og dokumentere kvaliteten.

Patienter med dårlige knæ har lige så store chancer for at blive raske, hvis de gennemgår et intensivt træningsforløb, som hvis de får en kikkertoperation. Det var en af sommerens sundhedshistorier i bl.a. Politiken. Baggrunden var, at det videnskabelige tidsskrift British Medical Journal havde publiceret et norsk studie, som viste, at kikkertoperation ved slidgigt i knæet ikke havde bedre effekt end et intensivt træningsforløb. Samme tidsskrift havde året før publiceret en metaanalyse, der viste stort set det samme. Et finsk studie...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.