Det er relativt forudsigeligt, at aftalen mellem de praktiserende læger og regionerne nu, for anden gang på fire år, bliver ramt af et regeringsindgreb, mener professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg.

Sundhedsøkonom: Det kan for pokker ikke overraske nogen, at økonomiloftet forlænges Hvis et kompromis skal nås, er det nødvendigt, at økonomiloftet fortsætter, mener sundhedsøkonom.

»Jeg havde håbet, at parterne kunne blive enige om en ny aftale, så vi bl.a. kunne sikre bedre sammenhæng i sundhedsvæsnet, men det har desværre ikke været muligt. Derfor vil regeringen nu fremlægge et lovforslag, der vil forny almen praksis til gavn for danskerne.« Sådan sagde sundhedsministeren 3. maj, da regeringen fremlagde sine planer for et indgreb i almen praksis. Året var 2013, og sundhedsministeren var den daværende SF’er Astrid Krag. I dag, onsdag, præcis fire år senere, har regeringen...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.