I Lyngby-Taarbæk behandler KOL-ramte sig selv KOL fører alt for ofte til akutte indlæggelser på grund af lungebetændelse og åndenød. To læger med speciale i telemedicin har oprettet en ny service, Epitalet, i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, der ruster de KOL-ramte til at holde deres sygdom under kontrol. Forskere undersøger, om det virker.

I juni måned er læge Klaus Phanareth på ferie på Bornholm, da hans smartphone pludselig ringer. Det viser sig at være en sygeplejerske fra Epitalet — et callcenter i Lyngby-Taarbæk Kommune, der gennem et virtuelt computersystem giver hjælp og støtte til borgere med den kroniske sygdom KOL. Epitalet var blevet kontaktet af en KOL-ramt borger, der pludselig havde fået det værre. Via internettet havde sygeplejersken gransket de målinger, som den syge havde lavet af sin egen lungefunktion, iltmætningen, temperaturen og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.