Hvem fortjener Den Gyldne Tråd 2024? Kommunal Sundhed hædrer igen i år årets bedste, nye initiativ i det nære sundhedsvæsen med prisen Den Gyldne Tråd. Indstil din kandidat senest 3. april her.

Kender du til et initiativ, der har fået styr på det tværsektorielle samarbejde?

Et initiativ, som har en helt særlig måde at inddrage borgerne på, eller som har skabt en utraditionel og velfungerende organisationsform til glæde for ansatte og borgere?

Eller kender du måske til et helt tredje initiativ, der har vist nytænkning og engagement i det nære sundhedsvæsen?

Så er det nu, du skal gøre os opmærksom på det. Mediet Kommunal Sundhed uddeler nemlig for ottende gang ‘Den Gyldne Tråd’ – en pris, som er indstiftet for at kaste et velfortjent spotlight på de bedste nye initiativer i det nære sundhedsvæsen.

Den Gyldne Tråd tildeles primært til enheder inden for det nære sundhedsvæsen – her forstået som samspillet mellem kommuner, regioner og praktiserende læger – samt i relaterede institutioner og virksomheder.

Initiativet skal leve på op til følgende kriterier:

  • Tværsektorielt samarbejde
  • Borgerinddragelse
  • En utraditionel og velfungerende organisationsform
  • Nytænkning og engagement i det nære sundhedsvæsen
  • Dokumenterede resultater
  • Skaleringspotentiale
  • Implementeringsgrad

Prisen bliver uddelt på Den Gyldne Tråd konferencen 2. maj. Dommerkomiteen vælger tre nominerede kandidater blandt indstillingerne. De tre kandidater skal præsentere deres initiativ på konferencen, hvor dommerkomiteen vil spørge ind og kommentere. Herefter voterer komiteen, og vinderen af Den Gyldne Tråd 2024 bliver kåret.

Fristen for indstillinger er onsdag 3. april kl. 12.

Indstil din kandidat her.

På konferencen Den Gyldne Tråd 2024 kan du udover at opleve de nominerede også blive klogere på dosispakket medicin, skærmbesøg og kunstig intelligens i forbindelse med rute- og vagtplanlægning. Tilmeld dig konferencen Den Gyldne Tråd 2024 her. 


Tidligere vindere

Den Gyldne Tråd 2017 blev givet til det socialpsykiatriske botilbud Tangkær, der tilbyder beboerne årlige sundhedstjek i samarbejde med almen praksis. Det har fået medicinforbruget til at falde og livskvaliteten til at stige.

Den Gyldne Tråd 2018 blev givet til Akutteamet, Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus. Esbjergs Akutteam er et godt eksempel på et tværsektorielt samarbejde, hvor der er klarhed over opgaverne, og hvor tilliden fra ledelsesgangen er ført ud i praksis.

Den Gyldne Tråd 2019 blev givet til Fleksible indlæggelser i Silkeborg, som på blot to år har forhindret 41.000 indlæggelsestimer for 1.000 borgere ved at udviske barrierer mellem sektorer.

Den Gyldne Tråd 2020 blev givet til det tværkommunale rygestoptilbud ‘Bliv en vinder uden tobak’ med deltagelse af de ni kommuner Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Tårnby, Vallensbæk og Amager-Hvidovre Hospital samt almen praksis – et forbilledligt initiativ, der er lykkedes med at systematisere rygestoptilbud på tværs af kommunegrænser og samtidig skabe gode resultater.

Den Gyldne Tråd 2021 blev givet til Halsnæs kommune for at lukke et hul i systemet med deres direkte henvisning fra praktiserende læger til PPR ved tegn på mistrivsel hos børn og unge.

Den Gyldne Tråd 2022 blev givet til Projekt Livets Afslutning, hvor kommunerne Viborg, Silkeborg og Skive samt Hospitalsenheden Midt og almen praksis på tværs af sektorer har formået at gribe en problemstilling, der vedrører os alle, nemlig døden. På baggrund af stor borgerinddragelse har parterne bag projektet skabt en systematisk indsats, der giver borgere den sidste tid i livet, som de ønsker.

Den Gyldne Tråd 2023 blev givet til det udkørende lungeteam, hvor et team af sygeplejersker fra Region Midtjylland og Aarhus Kommune har skabt tydelige resultater for KOL-patienter med færre indlæggelser og indlæggelser af kortere varighed.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.