Vinder af Den Gyldne Tråd 2021: Halsnæs opsporer børn med mistrivsel
Sundhedskonsulent Louise Simone Hansen (tv.) og PPR-leder Linda Holck Kraul har stået i spidsen for Halsnæs Kommunes initiativ 'tidlig opsporing af børn og unge med tegn på mistrivsel', som er årets vinder af initiativprisen 'Den Gyldne Tråd'.

Vinder af Den Gyldne Tråd 2021: Halsnæs opsporer børn med mistrivsel Halsnæs Kommune har vundet Den Gyldne Tråd 2021 for at løse et problem, hvor praktiserende læger tidligere ikke kunne stille noget op. Når lægerne møder et barn eller en ung med tegn på mistrivsel, kan de I Halsnæs som noget nyt nu henvise direkte til PPR. Modellen fokuserer derved på tidligt opsporing og sikrer, at børn der ellers går under PPRs radar, kan få den rette hjælp. 

Når et barn eller en ung henvender sig til egen læge med tegn på mistrivsel eller funktionel lidelse, har den praktiserende læge ikke mulighed for at hjælpe ved at henvise til f.eks. psykologhjælp. Barnet er ikke ‘sygt nok’ til at blive sendt videre til børne- og ungepsykiatrien, og mistrivslen for denne målgruppe er familieafdelingens indsatsområde. Lægen kan henvise til skolen, men ikke alle familier finder det naturligt at inddrage skolen i denne problematik, og så mister lægen endvidere kontakten med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind