Fra tid til anden er begrebet ’ledelse’ – og diskussionen om, hvad god ledelse er – på dagsordenen. Det kan være lidt farligt at udtale sig om, hvad ’god’ ledelse er, især når man selv er leder. Det er også svært at sætte ord på, hvad det er, fordi det er så kontekstafhængigt. Der er mange forhold, der spiller ind, og god ledelse kan være mange ting, men langt de fleste plejehjemsledere er enige om, at det indgår i beskrivelsen...

Medarbejdere skal i førerhuset, når den kommunale velfærd skal udvikles Der er brug for en opblødning af ‘lederen beslutter, og medarbejderen udfører’-tankegangen ved at placere mere af forandringsmagten og -ansvaret hos medarbejderne, skriver konsulent Thomas Karlsson.
Skriv en kommentarLousy, luksus og catch 22 i den basale del af sundhedsvæsenet Der skal være lige muligheder og lige resultater over alt i sundhedsvæsenet. Men det forudsætter, at kommunerne bliver bedre til at udvikle, evaluere og forske, skriver professor i almen medicin Frede Olesen.
Skriv en kommentarPlejehjem: Hoteller eller ’dødens forgård’? Plejehjemsforstander Jytte Hansen fylder nuancer på den igangværende diskussion om plejehjemsbeboeres tilstand; de er hverken 'hotelgæster' eller hjælpeløse, slår hun fast. Fælles for dem er dog, at de alle et stort behov for hjælp og støtte, som ikke kan opfyldes med den nuværende bemanding.
Skriv en kommentarDe pårørendes behov At have et familiemedlem på plejehjem er hårdt, og de pårørende har et stort behov for at tale – ikke kun med de professionelle, men i særdeleshed også sammen. Det opdagede plejehjemsforstander Jytte Hansen for nylig.
Skriv en kommentar
Der var engang… en kernefortælling om et dårligt knæ Hvordan kan vi som kommunale ledere medvirke til et ændret fokus, så fysisk træning overhaler operation og bliver førstevalget til borgere med f.eks. dårlige knæ?
Skriv en kommentarDe dårlige plejehjemsager: Modfortælling savnes Når vi hører om plejehjem, er det typisk endnu en sag om ældre, der bliver svigtet af systemet. Hvor er de gode historier, og er vi kommet så langt ud, at der - som FOA og DSR foreslår - skal lovgives om værdighed i ældreplejen?
Skriv en kommentarTag ikke de pårørende for givet Der skal en kulturforandring til, hvis de pårørende – som det foreslås fra flere sider – skal spille en større rolle for den praktiske pleje af deres nære. Spørgsmålet er, om det overhovedet er efterstræbelsesværdigt?
2 kommentarer
Samskabelse, der dur Ledelse over grænser er en vigtig faktor for succes med tværsektorielle tiltag. Der er god inspiration at hente i ny rapport, som er omsat til virkelighed i samarbejdet mellem Aarhus Universitetshospital og Aarhus Kommune.
Skriv en kommentar
Hvis bølgen af velfærdsreformer skal nå frem til min datter med ADHD (og andre borgere) Min voksne datter har ADHD, og når jeg lytter med på hendes dialog med det offentlige, så symboliserer den på lange stræk meget af det, der ikke fungerer. Og dermed eksemplificerer min datters dialog også meget af det, som de seneste års mange politiske initiativer skal forsøge at rette op på, skriver Thomas Karlsson, ejer af Karlsson Konsult.
Skriv en kommentar
Når omsorgsfag reduceres til hjertevarme frem for faglighed, undergraves respekten for professionel omsorg DEBAT: Når investering i sundhedspersonalets trivsel bliver stemplet som en udgift eller ligefrem spild af skattekroner, overser vi, at det er forsømmelsen heraf, der sender den største regning til fremtiden.
Skriv en kommentar
Arbejdet med ældreformen er først lige begyndt: Disse tre faktorer skal være til stede, hvis kommunerne skal lykkes med implementeringen En faglighed med afsæt i ældrereformens værdier, styr på det grundlæggende fundament såsom økonomistyring, jura og it, og en ledelse, der kan skabe mening og retning. Vores erfaringer viser, at hvis de tre faktorer er til stede, så stiger chancerne for en succesfuld implementering i den enkelte kommune, skriver Mette Tranevig, centerchef i Komponent.
Skriv en kommentar