Fra tid til anden er begrebet ’ledelse’ – og diskussionen om, hvad god ledelse er – på dagsordenen. Det kan være lidt farligt at udtale sig om, hvad ’god’ ledelse er, især når man selv er leder. Det er også svært at sætte ord på, hvad det er, fordi det er så kontekstafhængigt. Der er mange forhold, der spiller ind, og god ledelse kan være mange ting, men langt de fleste plejehjemsledere er enige om, at det indgår i beskrivelsen...

Medarbejdere skal i førerhuset, når den kommunale velfærd skal udvikles Der er brug for en opblødning af ‘lederen beslutter, og medarbejderen udfører’-tankegangen ved at placere mere af forandringsmagten og -ansvaret hos medarbejderne, skriver konsulent Thomas Karlsson.
Skriv en kommentarLousy, luksus og catch 22 i den basale del af sundhedsvæsenet Der skal være lige muligheder og lige resultater over alt i sundhedsvæsenet. Men det forudsætter, at kommunerne bliver bedre til at udvikle, evaluere og forske, skriver professor i almen medicin Frede Olesen.
Skriv en kommentarPlejehjem: Hoteller eller ’dødens forgård’? Plejehjemsforstander Jytte Hansen fylder nuancer på den igangværende diskussion om plejehjemsbeboeres tilstand; de er hverken 'hotelgæster' eller hjælpeløse, slår hun fast. Fælles for dem er dog, at de alle et stort behov for hjælp og støtte, som ikke kan opfyldes med den nuværende bemanding.
Skriv en kommentarDe pårørendes behov At have et familiemedlem på plejehjem er hårdt, og de pårørende har et stort behov for at tale – ikke kun med de professionelle, men i særdeleshed også sammen. Det opdagede plejehjemsforstander Jytte Hansen for nylig.
Skriv en kommentar
Der var engang… en kernefortælling om et dårligt knæ Hvordan kan vi som kommunale ledere medvirke til et ændret fokus, så fysisk træning overhaler operation og bliver førstevalget til borgere med f.eks. dårlige knæ?
Skriv en kommentarDe dårlige plejehjemsager: Modfortælling savnes Når vi hører om plejehjem, er det typisk endnu en sag om ældre, der bliver svigtet af systemet. Hvor er de gode historier, og er vi kommet så langt ud, at der - som FOA og DSR foreslår - skal lovgives om værdighed i ældreplejen?
Skriv en kommentarTag ikke de pårørende for givet Der skal en kulturforandring til, hvis de pårørende – som det foreslås fra flere sider – skal spille en større rolle for den praktiske pleje af deres nære. Spørgsmålet er, om det overhovedet er efterstræbelsesværdigt?
2 kommentarer
Samskabelse, der dur Ledelse over grænser er en vigtig faktor for succes med tværsektorielle tiltag. Der er god inspiration at hente i ny rapport, som er omsat til virkelighed i samarbejdet mellem Aarhus Universitetshospital og Aarhus Kommune.
Skriv en kommentar
Det andet offer i sundhedsvæsenet Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver Inge Kristensen.
Skriv en kommentar
En NATURlig del af rehabilitering Naturen skaber bevægelse, styrker troen på egen formåen og fremmer sociale fællesskaber. Men hvordan kommer vi dertil, hvor vi rent faktisk formår at inddrage naturen mere aktivt i de forskellige indsatser, der tilbydes borgere i rehabilitering?
Skriv en kommentar
Lederne på ældreområdet har fået mindre ledelsesspænd Der er nu næsten 26 medarbejdere for hver leder på ældreområdet. Men mens ledelsesspændet bliver mindre, stiger ledernes sygefravær markant.
Skriv en kommentar