Plejehjem: Hoteller eller ’dødens forgård’? Plejehjemsforstander Jytte Hansen fylder nuancer på den igangværende diskussion om plejehjemsbeboeres tilstand; de er hverken 'hotelgæster' eller hjælpeløse, slår hun fast. Fælles for dem er dog, at de alle et stort behov for hjælp og støtte, som ikke kan opfyldes med den nuværende bemanding.

Sundhedsminister Sophie Løhdes bemærkninger om at beboerne på plejehjem ikke længere skal betragte det at bo på plejehjem som at bo på hotel, og at de skal ud af morgenkåben og tøflerne og yde noget, har tiltrukket sig enorm opmærksomhed og udløst mange reaktioner. Det er ikke mit ærinde her hverken at forsvare eller angribe udtalelsen, men lad mig en gang for alle (for en sikkerheds skyld) slå fast, at ingen af de beboere, jeg har kendt eller kender, agerer...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.