Sundhedsminister Sophie Løhdes bemærkninger om at beboerne på plejehjem ikke længere skal betragte det at bo på plejehjem som at bo på hotel, og at de skal ud af morgenkåben og tøflerne og yde noget, har tiltrukket sig enorm opmærksomhed og udløst mange reaktioner. Det er ikke mit ærinde her hverken at forsvare eller angribe udtalelsen, men lad mig en gang for alle (for en sikkerheds skyld) slå fast, at ingen af de beboere, jeg har kendt eller kender, agerer...
De pårørendes behov At have et familiemedlem på plejehjem er hårdt, og de pårørende har et stort behov for at tale – ikke kun med de professionelle, men i særdeleshed også sammen. Det opdagede plejehjemsforstander Jytte Hansen for nylig.
Skriv en kommentar
Sundhedsforskere: Et robust sundheds- og ældreområde kræver robuste fællesskaber Et kreativt ’pop-up’-eksperiment på Nørrebro tyder på, at projekter baseret i lokalsamfundet kan styrke ejerskabet til folkesundhedsviden blandt mennesker med forskellige baggrunde og aldre. Lokale initiativer som dem kan også føre til transformative og positive forandringer for ældre borgere, deres familier og det større samfund.
Skriv en kommentarKun en overgang – mere! Er det for meget at håbe på, at det ikke længere bliver nødvendigt at sige "mind the gap" til patienterne, når de bevæger sig mellem sektorerne i 2017, spørger Inge Kristensen i årets sidste klumme.
Skriv en kommentarFinanslov: 720 mio. kr. til klippekortsordning for plejehjemsbeboere Regeringen ønsker at øremærke 180 mio. kr. årligt til tiltag til ældre. Størstedelen skal gå til en udvidelse af klippekortsordningen for hjemmehjælp fra 2015, så også plejehjemsbeboere bliver inkluderet.
Skriv en kommentarGod ledelse forudsætter ansvar En plejehjemsleder giver sit besyv med i diskussionen om, hvad god ledelse er.
Skriv en kommentarDe dårlige plejehjemsager: Modfortælling savnes Når vi hører om plejehjem, er det typisk endnu en sag om ældre, der bliver svigtet af systemet. Hvor er de gode historier, og er vi kommet så langt ud, at der - som FOA og DSR foreslår - skal lovgives om værdighed i ældreplejen?
Skriv en kommentarTag ikke de pårørende for givet Der skal en kulturforandring til, hvis de pårørende – som det foreslås fra flere sider – skal spille en større rolle for den praktiske pleje af deres nære. Spørgsmålet er, om det overhovedet er efterstræbelsesværdigt?
2 kommentarerOverdrivelse… … fremmer forståelsen, siger man. Men er det nu helt rigtigt?
Skriv en kommentar
Hvis bølgen af velfærdsreformer skal nå frem til min datter med ADHD (og andre borgere) Min voksne datter har ADHD, og når jeg lytter med på hendes dialog med det offentlige, så symboliserer den på lange stræk meget af det, der ikke fungerer. Og dermed eksemplificerer min datters dialog også meget af det, som de seneste års mange politiske initiativer skal forsøge at rette op på, skriver Thomas Karlsson, ejer af Karlsson Konsult.
Skriv en kommentar
Når omsorgsfag reduceres til hjertevarme frem for faglighed, undergraves respekten for professionel omsorg DEBAT: Når investering i sundhedspersonalets trivsel bliver stemplet som en udgift eller ligefrem spild af skattekroner, overser vi, at det er forsømmelsen heraf, der sender den største regning til fremtiden.
Skriv en kommentar
Arbejdet med ældreformen er først lige begyndt: Disse tre faktorer skal være til stede, hvis kommunerne skal lykkes med implementeringen En faglighed med afsæt i ældrereformens værdier, styr på det grundlæggende fundament såsom økonomistyring, jura og it, og en ledelse, der kan skabe mening og retning. Vores erfaringer viser, at hvis de tre faktorer er til stede, så stiger chancerne for en succesfuld implementering i den enkelte kommune, skriver Mette Tranevig, centerchef i Komponent.
Skriv en kommentar