Tag ikke de pårørende for givet Der skal en kulturforandring til, hvis de pårørende – som det foreslås fra flere sider – skal spille en større rolle for den praktiske pleje af deres nære. Spørgsmålet er, om det overhovedet er efterstræbelsesværdigt?

Aktuelt bliver der fra forskellig side foreslået, at de pårørende skal tage mere del i den praktiske del af plejen af de ældre. Der skal ikke herske tvivl om, at pårørende kan være en stor ressource både for den enkelte beboer og for fællesskabet. Det etablerede omsorgssystem nyder i langt de fleste tilfælde godt af de pårørendes engagement. Men alle, der arbejder med behandling og pleje, kan også nikke genkendende til, at pårørende kan være det modsatte, og på mange...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.