Siden 1. april har kommunerne haft mulighed for at oprette praksisnære udviklingsstillinger, men kun Aarhus, Aalborg og Middelfart har hidtil benyttet sig af muligheden. Det ærger næstformanden i Social og Sundhedssektoren i FOA, Vinni Jakobsen.

Få kommuner har oprettet ny stilling i ældreplejen  Praksisnær udviklingsstilling er en ny stillingsbetegnelsen, som skal styrke rekruttering og fastholdelse i ældreplejen, men kun tre kommuner har benyttet sig af muligheden.

KL og FOA aftalte ved overenskomstforhandlingerne i 2021 at etablere en praksisnær udviklingsstilling for at styrke rekruttering og fastholdelse i ældreplejen ved at give social- og sundhedsfaget nye udviklingsmuligheder og karriereveje. Siden 1. april har kommunerne haft mulighed for at oprette praksisnære udviklingsstillinger, men kun Aarhus, Aalborg og Middelfart har hidtil benyttet sig af muligheden. Det viser de seneste data fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) ifølge Fagbladet FOA Social og Sundhed. Næstformanden i Social og Sundhedssektoren i FOA, Vinni...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.