Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
Foto: Alzheimerforeningen

Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Presset på de kommunale økonomier kommer til at stige voldsomt i de kommende år på grund af behovet for flere og flere plejehjemspladser til personer med demenssygdomme. Fremskrivningerne viser meget tydeligt, at vi vil få så mange behandlingskrævende ældre med demenssygdomme, at kommunerne ikke med den eksisterende økonomi kan klare at tage sig af dem Nis Peter Nissen, adm. direktør, Alzheimerforeningen Ifølge et notat om Danmarks investeringer på demensområdet, som Alzheimerforeningen offentliggjorde i maj 2019, koster behandling og pleje af...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.