Inge Jekes, formand for Fagligt Selskab For Sygeplejersker i Kommunerne, er glad for klarhed om lægeligt ansvar i nye vejledninger, mens Anders Beich, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, ikke nødvendigvis mener, at det er et lægeligt ansvar at vurdere, om en person er habil til at træffe beslutninger om genoplivning eller livsforlængende behandling.

Ny vejledning giver lægen ansvaret for genoplivning Formand for de kommunale sygeplejersker er glad for klarhed om lægeligt ansvar i nye vejledninger om genoplivning og livsforlængende behandling, mens formand for Dansk Selskab for Almen Medicin fortsat ser huller i vejledningerne for den ældre, habile borger.

Det står nu helt klart sort på hvidt, at det er lægen, der skal beslutte, om et behandlings- eller livstestamente skal træde i kraft. Sådan læser Inge Jekes, formand for de kommunale sygeplejersker, de nye vejledninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed om livsforlængende behandling og genoplivning, der erstatter tidligere versioner. Inge Jekes er meget tilfreds med tydeliggørelsen. »Personalet kan være sikker på, at de ikke bare kan finde et livs- eller behandlingstestamente frem og agere efter det, uden at have haft...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind