Birgitte Palm, fysioterapeut, Center for Diabetes (tv) og Bell Møller, sygeplejerske, Center for Kræft og Sundhed, mener begge, at selvom det kan være svært, så er det deres opgave at skabe en fortrolighed ved samtalen om seksualitet i et rehabiliteringsforløb.

»Vi ved at denne sygdom påvirker seksualiteten, hvordan er det for dig?« Sygeplejerske Bell Møller og fysioterapeut Birgitte Palm mener, at det er vigtig at tale om seksualitet i rehabiliteringsforløb. Deres rolle er at skabe et rum, hvor seksualitet ikke bliver et tabu, men en naturlig del af samtalen.

Sygeplejerske Bell Møller har siden 1993 stort sted kun arbejdet inden for kræftområdet, og lige så længe har hun oplevet, at det været et problem, at sundhedsfaglige får talt med borgerne om deres seksualitet. »Alle undersøgelser giver anledning til refleksion over vores praksis og samtalen om det. Der er et hul, som vi er nødt til at få dækket,« siger hun. »Den kan være svært at tale med borgerne om deres seksuelle sundhed, fordi det er tabubelagt, og fordi man...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind