Tre telefonopkald barberer seks måneder af rehabilitering

Tre telefonopkald barberer seks måneder af rehabilitering Borgere kommer markant hurtigere tilbage i fuld vigør efter en hofteoperation, når en sygeplejerske fra hospitalet kontakter borgeren efter udskrivelsen.

Britta Hørdam, seniorforsker ved Københavns Universitet, har de sidste 15 år forsket i rehabilitering af patienter, der har fået en ny hofte på grund af slidgigt. I 2013 viste et af hendes studier at en ganske simpel intervention kan forbedre patienternes rehabilitering markant; så markant, at patienterne efter tre måneder har opnået samme niveau af smertereduktion og fysisk funktion, som det typisk tager ni måneder at opnå. Og alt det kræver, er tre opkald fra en sygeplejerske på udskrivende afdeling....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind