Kommunal kræftrehabilitering på rette spor 75 pct. af kommunerne tilbød allerede i 2012 borgerne kræftrehabilitering, viser nyt studie, og det er lovende, siger en af forskerne bag. Der er dog plads til forbedring.

Hvordan bliver en sundhedspolitik omformet til praksis i kommunerne? Det spørgsmål fik lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet Maria Kristiansen og hendes kolleger til – som de første – at undersøge den kommunale kræftrehabilitering, og resultatet er netop publiceret som videnskabelig artikel i Ugeskrift for Læger. Undersøgelsen bygger på en rundspørge til landets kommuner foretaget i 2013. Kommunerne blev bedt om at svare på, om de i 2012 havde rehabiliteringstilbud til kræftpatienter, eventuelt hvad de bestod af, hvilke...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.