I Lyngby-Taarbæk Kommune har de indført en helt ny indsats i borgerens eget hjem, og vi har kigget på, om vi udnyttede alle de kompetencer, det potentiale og den kapacitet, der ligger i hjemmeplejen, på den rigtige måde.

Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser. 

I Lyngby-Taarbæk Kommune har de i projektet ‘Hjemmet som udgangspunkt’ lavet en helt ny model for at tage imod borgere efter hospitalsudskrivelse. Det har resulteret i en halvering i antallet af kommunens midlertidige pladser siden projektet startede i 2018. Borgerne bliver nu så vidt muligt udskrevet til eget hjem, og når det sker, skal en ergotearapuet og sygeplejerske være hos borgeren senest fire timer efter udskrivelsen for at gribe borgeren i overgangen og gøre klar til det videre forløb. Ressourcerne...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.