Skal man ansætte læger i den kommunale plejesektor, eller vil det føre til en opdeling af sundhedsvæsenet i et A- og B-hospitalsvæsen? Den diskussion har bølget frem og tilbage, lige siden kommunerne begyndte at få mere ansvar for tungere sundhedsopgaver, f.eks. rehabilitering. I Frederiksberg Kommune har man dog valgt at ansætte en læge på det kommunale døgnrehabiliteringscenter – og det giver gevinst i form af færre genindlæggelser og bedre samarbejde på tværs, siger sundheds- og omsorgschef Torben Laurén. »På vores...
Tre kommuner deler specialiseret sygeplejeteam Som de første i Danmark har Ballerup, Furesø og Herlev kommuner valgt at oprette et tværkommunalt team af sygeplejersker, der skal understøtte kommunernes hjemme- og sygepleje og forhåbentlig forebygge indlæggelser.
Skriv en kommentar
Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser.
Skriv en kommentar
To simple test kan udpege de svageste ældre Forskere fra Hvidovre Hospital har vist, at to simple tests – evnen til at rejse sig fra en stol samt test af ganghastighed – kan forudsige, hvordan en ældre patients funktionsevne ser ud efter en indlæggelse.
Skriv en kommentar
Kommune og hospital flytter sammen i Frederikssund En tom afdeling på Nordsjællands Hospital i Frederikssund fik kommunen til at rykke rehabiliteringsafdelingen ind på hospitalsmatriklen. Løsningen giver indtil videre store fordele for alle parter.
Skriv en kommentar
Bredt og målrettet samarbejde gavner nordjyder med knogleskørhed Samarbejde mellem region og kommuner i Nordjylland har sat fokus på forebyggelse af brud, der skyldes osteoporose, og de praktiserende læger spiller en afgørende rolle i opsporingen af risikopatienter. I løbet af fem år har samarbejdet nedbragt antallet af hoftebrud med 100 om året.
Skriv en kommentar
Udskrivningsmøder via video med skrøbelige ældre giver færre genindlæggelser I et tværsektorielt projekt har seks vestjyske kommuner og et hospital lavet videokonferencer og modtagebesøg hos skrøbelige ældre. Det får borgerne til at føle sig trygge og mindsker genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Genindlæggelser halveret: Hospitalsansatte rykker hjem til de ældre efter udskrivelse Et opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse har haft stor succes i Aarhus, hvor antallet af genindlæggelser for den ældre medicinske patient er halveret. Løsningen bliver dyrere for kommunerne, men til gengæld er det bedre for de ældre, siger forsker.
Skriv en kommentar
Nordjysk projekt reducerer genindlæggelser med 20 pct. En ansættelse af en forløbskoordinerende sygeplejerske og epikriser i hånden ved udskrivelse er nogle af de tiltag, der har hjulpet med at reducere antallet af indlæggelser i Aalborg Kommune.
Skriv en kommentarHalvdelen af ældre der får hjemmehjælp bliver indlagt Forklaringen er ifølge Sundhedsdatastyrelsen, at hjemmehjælp gives til landets svageste ældre.
Skriv en kommentar
Kommuner i hovedstaden har sværest ved at hente borgere hjem fra hospitalet I Region Hovedstaden venter patienter efter behandling gennemsnitligt fire gange længere tid på at blive udskrevet, end patienter i Region Nordjylland, viser ny rapport fra Sundheds- og Ældreministeriet.
Skriv en kommentar
Hvidovre får hurtigt borgere hjem fra hospitalet Borgere i Hvidovre venter under en dag på at komme hjem fra hospitalet efter endt behandlingen. For fire år siden ventede de 43 dage. Et tiltag har vendt udviklingen, siger borgmester.
Skriv en kommentar