Projektchef Martin Sandberg Buch fra VIVE står bag evaluering af Region Syddanmarks pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser. Har har især været positivt overrasket over, akutmodtagelsernes udvikling i pilotprojektet.

Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.

Med et pakkeforløb til patienter med mindst tre akutte sygehuskontakter inden for et halvt år, vil Region Syddanmark tage hånd om patienter med gentagne indlæggelser.  Målet med projektet er at identificere de patienter, der indlægges gentagne gange, og man håber, at en systematisk og koordineret indsats på sygehusene kan være med til at mindske behovet for gentagne indlæggelser. Region Syddanmark har afprøvet pakkeforløbene på 10 pilotafdelinger. På geriatriske sengeafsnit og akutmodtagelser har det fungeret rigtig godt, mens initiativet på andre...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.