Vi ved rigtig meget om, at patienterne lever og overlever, men vi ved mindre om, hvordan de har det, når de er i kommunalt regi bagefter, derfor ser forskningsleder Thomas Maribo gerne, at der kommer større fokus på forskning i kommunerne.

Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.

Sygehusforløbene bliver kortere og kortere, men det betyder ikke nødvendigvis et kortere sygdomsforløb for den enkelte borger. Store dele af rehabiliteringsforløb er f.eks. rykket fra sygehus til kommune, og det er i sig selv fint, mener Thomas Maribo, der er forskningsleder af Center for Praksisnær Rehabiliteringsforskning i Region Midtjylland, som har et tæt samarbejde med Aarhus Kommune. Problemet er, at forskningsprojekterne og midlerne ikke er rykket med i samme grad. »Der er intet problem i at rykke mere til kommunerne...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.