Vi ved rigtig meget om, at patienterne lever og overlever, men vi ved mindre om, hvordan de har det, når de er i kommunalt regi bagefter, derfor ser forskningsleder Thomas Maribo gerne, at der kommer større fokus på forskning i kommunerne.

Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.

Sygehusforløbene bliver kortere og kortere, men det betyder ikke nødvendigvis et kortere sygdomsforløb for den enkelte borger. Store dele af rehabiliteringsforløb er f.eks. rykket fra sygehus til kommune, og det er i sig selv fint, mener Thomas Maribo, der er forskningsleder af Center for Praksisnær Rehabiliteringsforskning i Region Midtjylland, som har et tæt samarbejde med Aarhus Kommune. Problemet er, at forskningsprojekterne og midlerne ikke er rykket med i samme grad. »Der er intet problem i at rykke mere til kommunerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind