Annette Willemoes Holst-Kristensen
Borgere får noget ud af rehabiliteringsforløb, men kommuner ved for lidt om den målbare effekt ved dem, siger sundhedsøkonom Annette Willemoes Holst-Kristensen.

Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.

Pensionister i parforhold deltager oftest i rehabiliteringsforløb, men det er de enlige arbejdsløse, der potentielt får mest ud af forløbet i form af øget sundhedsrelateret livskvalitet. Det kan sundhedsøkonom Annette Willemoes Holst-Kristensen fra Aalborg Universitet konkludere, efter at hun i en ph.d.-afhandling har undersøgt Aalborg Kommunes rehabiliteringsforløb. »Kommunerne har ansvaret for at tilbyde rehabilitering og genoptræning, men man ved meget lidt om den målbare effekt af tilbuddene. Og fra et sundhedsøkonomisk perspektiv ved vi intet om omkostningseffekten,« siger Annette Willemoes...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.