Sundhedstjek i Roskilde fanger helbredsproblemer hos udviklingshæmmede
Der manglede i udgangspunktet et sundhedsfokus på målgruppen med udviklingshæmmede hjemmeboende borgere. Det ændrede projektet med sundhedstjekket, siger Tina Boel, centerleder i Center for Handicap i Roskilde Kommune.

Sundhedstjek i Roskilde fanger helbredsproblemer hos udviklingshæmmede Udviklingshæmmede har ofte svært ved at komme til lægen, men med sundhedstjek i Roskilde, har langt flere fået den behandling, de har brug for. Sundhedsminister ser potentiale i målrettede sundhedstjek som et redskab til at opspore kroniske sygdomme.

For en udviklingshæmmet borger kan det være svært at få kommunikeret til sin læge, at der er noget galt med helbredet. Det kan betyde, at de ikke får opsporet sygdomme eller behandlet dem, inden det bliver til noget mere alvorligt. Det ville Roskilde Kommune ændre, da de søgte midler i Sundhedsstyrelsen til at lave et projekt, hvor kommunen kunne tilbyde et sundhedstjek til udviklingshæmmede i samarbejde med de praktiserende læger. Projektet blev gennemført i 2016-2017 og var mere specifikt målrettet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind