Søren Hagstrøm, overlæge og professor ved børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital, og sundhedsplejerske Lis Trangeled fra Aalborg Kommune er begge med i projekt, der skal hjælpe børn med inkontinens. Lige nu tester projektet et brugervenligt vandladningsskema, som forældre kan bruge til at kortlægge barnets udfordringer.

Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.

De fleste børn er renlige, når de begynder i skole. Men en undersøgelse af flere end 6.000 nordjyske skolebørn har vist, at 17,8 procent har svært ved at holde på urinen, og nogle af dem har også problemer med afføringsinkontinens. Vi har som mål, at færre børn med inkontinens i fremtiden bliver henvist til børneafdelingen Lis Trangeled, sundhedsplejerske, Aalborg Kommune »Børn kan med fordel begynde at øve sig i at sidde på potte, allerede når de er 1½-2 år gamle....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.