Praktiserende læge Janne Unkerskov (tv) og uddannelseslæge Astrid Drivsholm fra Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund har været med til at udvikle et it-system, der giver overblik over multisyges forløb både i almen praksis og for borgeren selv.

Årlig samtale med multisyge skaber overblik for både borgere og praktiserende læger Manglende rutiner med multisyge patienter fik overblikket til at glippe for Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund. Men en årlig samtale om kroniske sygdomme bygget op om en ny digital platform har vist sig at give mening for både praktiserende læger og patienter. Gigtforeningen ser også et stort kvalitetsløft ved årlige samtaler. 

Medicinen bliver tjekket efter, og patientens og lægens prioriteter for det kommende år bliver aftalt. Praktiserende læge Janne Unkerskov og uddannelseslæge Astrid Drivsholm fra Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund har sammen med kollegaer testet det såkaldte ‘overbliksstatus’ fra Dansk Selskab for Almen Medicins redskabsark i et nyt elektronisk system. Begrebet overbliksstatus bruges, hvis patienten har multisygdom, dvs. mindst to kroniske sygdomme, og det nye elektronisk baserede overbliksstatus hjælper både læger og patienter til at få et samlet overblik over patienternes...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.