Socialt udsatte undlader at tage deres KOL-medicin Godt en tredjedel af de borgere med KOL, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.

32 pct. af de KOL-patienter, som frekventerer et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere, end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept på KOL-medicin. Det viser et nyt landsdækkende registerstudie, som ph.d.-studerende Sandra Søgaard Tøttenborg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet har stået i spidsen for. Studiet baserer sig på data fra 2008 til 2012 fra det danske register for KOL og viser, at det er de socialt udsatte KOL-patienter, som er i størst risiko for ikke at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind