KOL-patienter er »overraskende gode« til at følge behandling Patienter med KOL, der bliver fulgt i et ambulatorium, er rigtigt gode til at passe deres behandling. Det viser et nyt dansk studie, der også peger på, hvilke psykologiske faktorer, der er afgørende for patienternes adhærens.

Det er en udbredt opfattelse, at kronisk syge patienter er dårlige til at passe på sig selv, og at de har svært ved at følge deres livsvigtige behandling dag efter dag og år efter år. Men når det gælder de KOL-patienter, der har så svær sygdom eller så mange komorbiditeter, at de går til kontrol på et hospitalsambulatorium, viser et nyt dansk ph.d.-projekt, at denne temmelig gængse opfattelse er forkert. Faktisk har disse KOL-patienter en meget høj adhærens på cirka...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.