Over halvdelen af alle børn eller familier vækker bekymring hos sundhedsplejersken, når hun kommer på besøg. Det viser den hidtil største kortlægning af småbørns sundhed, som Statens Institut for Folkesundhed (SIF) har udført på baggrund af sundhedsplejerske-journaler på 6.567 børn fordelt på 15 kommuner. I 90 pct. af journalerne er der mindst én bemærkning. De faktorer, der giver en øget risiko for at få bemærkninger fra sundhedsplejersken er i følge studiet, at mor er førstegangsfødende, at barnet vejer under 2.500...

Trivselsguide skal skabe bedre børne- og ungeliv i Vallensbæk En ambition om at være i den bedste fjerdedel af landets kommuner, når det gælder børn og unges trivsel, har skabt en særlig post på budgettet i Vallensbæk Kommune.
Skriv en kommentar
Ny undersøgelse af danskernes sundhed viser fortsat bekymrende tendenser En midtvejssundhedsprofil-undersøgelse i 2023 viser, at danskernes sundhed på flere parametre går i den forkerte vej. Særligt går det værre for unge, der mistrives.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
»Jeg redder ikke liv, men jeg gør livet bedre for nogle børn og unge« I over 20 år har Tine Keiser-Nielsen brugt sin lægefaglighed i Rudersdal Kommune. Her rådgiver hun på børne- og ungeområdet og taler med udskolingseleverne. En uvurderlig hjælp til at koble lægefaglighed med hverdagen, mener dagtilbudschef.
Skriv en kommentarPå job med kommunallæge Tine Keiser-Nielsen Et hygiejnebesøg, samtaler med udskolingselever og diverse coronaopgaver. Kom med Tine Keiser-Nielsen, der i mere end 20 år har været kommunallæge på børne- og ungeområdet i Rudersdal Kommune, på arbejde på en typisk tirsdag.
Skriv en kommentar
Vinder af Den Gyldne Tråd 2021: Halsnæs opsporer børn med mistrivsel Halsnæs Kommune har vundet Den Gyldne Tråd 2021 for at løse et problem, hvor praktiserende læger tidligere ikke kunne stille noget op. Når lægerne møder et barn eller en ung med tegn på mistrivsel, kan de I Halsnæs som noget nyt nu henvise direkte til PPR. Modellen fokuserer derved på tidligt opsporing og sikrer, at børn der ellers går under PPRs radar, kan få den rette hjælp.
Skriv en kommentar
Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.
1 kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentar
Tværsektorielt tilbud tager hånd om unges seksuelle sundhed i Fredericia Initiativet UngMod er en åben dør til unge, der vil tale om seksualitet og trivsel. Indsatsen skal være med til at forebygge kønssygdomme, og at unge piger uønsket bliver gravide.
Skriv en kommentar