Britta Tarp
»Det er simpelthen såre simpelt og logik for burhøns, at vi er nødt til at være der, hvor de smittede er, hvis vi skal have de sårbare borgere, som stofbrugere som oftest er, i behandling,« siger overlæge Britta Tarp fra Silkeborg Regionshospital.

Samarbejde i Silkeborg knækker koden til at få stofbrugere i behandling Et tæt samarbejde mellem en regional overlæge og en kommunal centersygeplejerske betyder, at man får stofbrugere i Silkeborg kommer i behandling for hepatitis C.

Som reaktion på udmeldingen om, at alle med hepatitis C skal tilbydes behandling, var 120 personer fra alle landets sektorer samlet til konference i Odense sidste torsdag. Formålet var at udveksle erfaringer om, hvordan man får etableret kontakt til de op til 20.000 smittede i Danmark. Ifølge overlæge Britta Tarp fra Silkeborg Regionshospital og Ditte Bech fra Rusmiddelcenter Silkeborg, er det nemlig naivt at tro, at man kan behandle hepatitis uden at undersøge, hvordan man får kontakt til borgerne, der...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.