S: Omprioriterede milliarder skal hjem til kommunerne Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen stiller i dag et forslag, der forpligter regeringen til at tilbageføre de 2,4 mia. fra omprioriteringsbidraget til kommunerne. DF er ikke afvisende.

Kort efter at en rundspørge foretaget af KL’s blad Momentum viste, at 93 pct. af kommunerne vurderer, at omprioriteringsbidraget vil koste på borgernær velfærd, risikerer regeringen pludselig at komme i mindretal omkring de 2,4 omdiskuterede milliarder. Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen præsenterer nemlig i dag, onsdag, et beslutningsforslag, der – hvis det vedtages – forpligter regeringen til hvert år at tilbageføre de 2,4 mia., den tager fra kommunerne i omprioriteringsbidrag. Også de 500 mio., som regeringen i 2016 har planlagt at...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.