Økonomiaftale for 2017 på plads

Økonomiaftale for 2017 på plads Fredag aften nåede regeringen og KL til enighed om en aftale for den kommunale økonomi i 2017. Omprioriteringsbidraget erstattes fra 2018 af et moderniserings- og effektiviseringsprogram, og kommunerne får 2,2 mia. af de omprioriterede midler tilbage i 2017.

Kommunernes Landsforening og regeringen blev fredag aften enige om en aftale for kommunernes økonomi næste år. »Vi har forhandlet inden for en stram økonomisk ramme, og jeg er derfor glad for, at vi sammen med kommunerne har indgået en aftale, som både er økonomisk ansvarlig og prioriterer kernevelfærden,« siger finansminister Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse. Økonomiaftalen indebærer, at det meget omdiskuterede omprioriteringsbidrag, hvor kommunerne årligt har skullet barbere én procent af budgetterne, er blevet afskaffet. Med aftalen får kommunerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind