Sidsel Vinge, der er selvstændig konsulent, mener ikke, at en ældrelov er løsningen på, at ældre ikke får den pleje de har behov for. Den risikerer, ifølge hende, at have den modsatte effekt og komplicere et i forvejen komplekst felt yderligere.

Har vi overhovedet brug for en ældrelov? Danmark skal have en ældrelov, sagde statsministeren i sin nytårstale, og siden har forskellige aktører på feltet bredt debatteret, hvad den skal indeholde. Senest på KL’s webinar ‘Ingen ældrelov uden sundhed’, hvor Sidsel Vinge argumenterede for, at der mere er brug for at tage udgangspunkt i borgernes behov frem for deres alder. 

Første januar tonede statsminister Mette Frederiksen (S) frem på skærmen til den årlige nytårstale og foreslog bl.a. et opgør med bureaukratiet og den hverdag, hvor ældre ikke får den pleje, de har fortjent. Hun havde en idé til en løsning: »En ny kort og præcis ældrelov. Med klare værdier. Værdighed. Valgfrihed. Selvbestemmelse. Og få dokumentationskrav. Lad medarbejderne bruge deres gode hoveder og varme hjerter. Lad os pårørende være mere sammen med vores gamle. Lad de ældre få den kærlighed og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind