Sidsel Vinge, der er selvstændig konsulent, mener ikke, at en ældrelov er løsningen på, at ældre ikke får den pleje de har behov for. Den risikerer, ifølge hende, at have den modsatte effekt og komplicere et i forvejen komplekst felt yderligere.

Har vi overhovedet brug for en ældrelov? Danmark skal have en ældrelov, sagde statsministeren i sin nytårstale, og siden har forskellige aktører på feltet bredt debatteret, hvad den skal indeholde. Senest på KL’s webinar ‘Ingen ældrelov uden sundhed’, hvor Sidsel Vinge argumenterede for, at der mere er brug for at tage udgangspunkt i borgernes behov frem for deres alder. 

Første januar tonede statsminister Mette Frederiksen (S) frem på skærmen til den årlige nytårstale og foreslog bl.a. et opgør med bureaukratiet og den hverdag, hvor ældre ikke får den pleje, de har fortjent. Hun havde en idé til en løsning: »En ny kort og præcis ældrelov. Med klare værdier. Værdighed. Valgfrihed. Selvbestemmelse. Og få dokumentationskrav. Lad medarbejderne bruge deres gode hoveder og varme hjerter. Lad os pårørende være mere sammen med vores gamle. Lad de ældre få den kærlighed og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.