DF: Omprioritering er kun begyndelsen Kommunerne må forberede sig på, at staten i stigende grad vil overtage ansvaret for hvordan, kommunerne skal bruge deres penge, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen-Dahl.

Kommunernes ret til selvstændigt at styre deres anliggender er en grundlovssikret rettighed for kommunerne. Aktuelt er lovens tekst dog udfordret af en kamp mellem kommunerne og Christiansborg om retten til at prioritere økonomien i form af debatten om omprioriteringsbidraget. Hidtil har det ikke været nemt at få folketingspolitikerne til at erkende, at omprioriteringsbidraget rokker ved det kommunale selvstyre, men nu tager formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl bladet fra munden. Til magasinet Kommunen siger han således, at når kommunerne ikke selv sikrer den ensartethed,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind