Forsker: Kommunal medfinansiering er håbløst

Forsker: Kommunal medfinansiering er håbløst KORA-professor Jakob Kjellberg glæder sig over, at den kommunale medfinansiering nu ser ud til at blive ændret.. Han er dog er skeptisk overfor, om der bliver tale om andet og mere end overfladiske ændringer.

Kommunal medfinansiering (KMF) har været omdiskuteret, siden det blev indført i 2007. Især Danske Regioner har været trætte af ordningen, men også kommunerne har i stigende grad ytret deres utilfredshed med en ordning, som de finder ugennemsigtig og som i øvrigt er skruet sammen, så kommunerne reelt ikke har mulighed for at påvirke deres egne KMF-udgifter, hvilket ellers var hele pointen. Nu har Danske Regioner sammen med regeringen besluttet, at KMF-systemet skal revideres: »På baggrund af en evaluering af ordningen gennemført...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind