Det er tilsyneladende mere end almindelig svært for stat, kommuner og regioner at vurdere, hvor meget kommunerne skal bidrage med i kommunal medfinansiering. I hvert fald fortsætter tendensen til massive overskridelser af de fastsatte rammer i 2015, hvor den seneste prognose fra Danske Regioner viser, at kommunerne ved udgangen af året vil have betalt 1,2 mia. kr for meget. I 2014 var tallet ‘kun’ på 720 mio. kr. højere end forventet, skriver Altinget.dk. Når kommunerne betaler mere end den planlagte ramme,...

Forsker: Kommunal medfinansiering er håbløst KORA-professor Jakob Kjellberg glæder sig over, at den kommunale medfinansiering nu ser ud til at blive ændret.. Han er dog er skeptisk overfor, om der bliver tale om andet og mere end overfladiske ændringer.
Skriv en kommentar
Kommunal medfinansiering bør differentieres En evaluering af den kommunale medfinansiering indikerer, at ordningen trænger til en overhaling for fortsat at tjene sit formål. Formanden for kommunaldirektørerne er enig.
Skriv en kommentar
Ny KMF-model får hug af alle – undtagen KL Aldersdifferentieret kommunal medfinansiering vil blive langt dyre for nogle kommuner og øge risikoen for, at ældre ikke får den sygehusbehandling, de har brug for, frygter flere. Ekspert maner til besindighed, mens KL er glade.
Skriv en kommentar
Økonomiaftale for 2017 på plads Fredag aften nåede regeringen og KL til enighed om en aftale for den kommunale økonomi i 2017. Omprioriteringsbidraget erstattes fra 2018 af et moderniserings- og effektiviseringsprogram, og kommunerne får 2,2 mia. af de omprioriterede midler tilbage i 2017.
Skriv en kommentar
Kun embedsmænd får plads i udvalg om nære sundhedsvæsen Regeringen, Danske Regioner og KL har offentliggjort det kommissorium, der sætter rammerne for det kommende udvalgsarbejde om det nære sundhedsvæsen. Kun embedsmænd får plads i arbejdsgruppen, mens interessenter som PLO er henvist til en separat gruppe.
Skriv en kommentarKommunerne får friere rammer KL og regeringen har som opfølgning på økonomiaftalen fra juli aftalt, at der skal være enklere regler, friere rammer og færre puljemidler.
Skriv en kommentar
Kommuner vil ændre regler for medfinansiering Den kommunale medfinansiering volder problemer i Region Hovedstaden, hvor systemet ikke skelner mellem overflytning af patienter mellem sygehuse og udskrivninger. Det har indtil videre kostet kommunerne 170 mio. kr.
Skriv en kommentarKommuner og regioner undersøger mulighed for fusion Danske Regioner og Kommunernes Landsforening vil styrke sin position i økonomiforhandlingerne med regeringen ved at fusionere administrationer fra 2018.
Skriv en kommentar
Stram aftale: Kommuner og regering indgår økonomiaftale Regeringen og KL har indgået aftale for kommunernes økonomi for 2023, der byder på mindre byggeri og en øget serviceramme. Derudover skal flere kommuner frisætte ældreområdet igennem velfærdsaftaler. Se hovedpunkterne her.
Skriv en kommentar
To borgmestre: Økonomiaftale kompenserer for demografien, og ellers er der ikke rigtig noget at komme efter En ligeud-aftale, der ikke giver kommuner mulighed for at udvikle velfærden. To borgmestre har ikke mange roser til ny økonomiaftale mellem KL og regeringen. De savner penge til socialområdet.
Skriv en kommentarHer er hovedpunkterne af den nye økonomiaftale mellem KL og regeringen KL og regeringen er blevet enige om en økonomiaftale, hvor kommuner bliver kompenseret for ekstra udgifter relateret til coronavirus, og der er et løft at den kommunale serviceramme.
Skriv en kommentar