Kommunerne får friere rammer KL og regeringen har som opfølgning på økonomiaftalen fra juli aftalt, at der skal være enklere regler, friere rammer og færre puljemidler.

Med syv nye principper for det statslige-kommunale samarbejde har regeringen og kommunerne ‘sat en tyk streg under’ ønsket om en stærkt kommunalt styre. Sådan skriver KL i en pressemeddelelse på baggrund af afslutningen på de opfølgende forhandlinger på økonomiaftalen mellem de to parter, som blev færdiggjort i fredags. De syv principper skal styrke kommunernes muligheder for at prioritere lokalt, både gennem større råderum for kommunalbestyrelserne og ved at en mindre del af kommunernes økonomi bliver tildelt som bundne puljemidler. De syv principper lyder:...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.